Solfilm i Stockholm: En investering i komfort och säkerhet

04 mars 2024
Veronica Urena

editorial

Stockholm, Sveriges huvudstad, är känt för sina vackra somrar och det skimrande norrskenet på vintern. Men med detta nordiska klimat kommer också utmaningen att reglera ljus och värme i våra hem och arbetsplatser. Solfilm är en alltmer populär lösning för att skydda mot solens strålar och öka säkerheten, samtidigt som visuell stil tillförs. I denna artikel utforskar vi fördelarna med solfilm, hur du väljer rätt typ för dina behov och varför Stockholmarna vänder sig till solfilmsinstallation för att förbättra sin vardag.

Fördelarna med solfilm

Solfilm är en tunn laminerad film som kan appliceras på insidan eller utsidan av glasytor på bilar, bostäder och kommersiella byggnader för att minska solens värme och bländning. I Stockholm, där sommarsolen kan vara stark och förhållandevis långvarig, erbjuder solfilm flera viktiga fördelar.

Energibesparingar: Genom att blockera en del av solens infraröda strålar bidrar solfilmer till att minska värmeöverföringen genom fönstren, vilket kan leda till lägre kylkostnader under sommarmånaderna.

Skydd mot UV-strålning: Solfilm skyddar mot upp till 99% av solens skadliga UV-strålar, som inte bara kan orsaka blekning av möbler och golv utan också bidra till hudsjukdomar.

Ökad integritet och säkerhet: Beroende på filmens typ och toning kan solfilm erbjuda ökad integritet. De mörkare varianterna av solfilm förhindrar att förbipasserande ser in i byggnaden eller bilen. Säkerhetsfilmer erbjuder dessutom ett extra lager av skydd genom att hålla ihop glassplitter vid eventuellt krossat glas.

solfilm stockholm

Välja rätt solfilm i Stockholm

När man väljer solfilm är det viktigt att ha en tydlig förståelse för de olika typer av filmer som finns tillgängliga och de specifika behov som du har.

Speglade och icke-speglande solfilmer: De speglade filmerna reflekterar solens strålar och ger ett modernt utseende, medan de icke-speglande varianterna erbjuder en mer subtil solskyddslösning som passar väl in i de flesta arkitekturer.

Färg och toning: Graden av toning varierar från nästan genomskinlig till mycket mörk. Valet påverkas ofta av estetiska preferenser samt av hur mycket ljusinsläpp man är villig att offra för integritet och värmekontroll.

Installation och underhåll: Kvaliteten på installationen är avgörande för solfilmens prestanda och hållbarhet. Professionell installation rekommenderas för att undvika bubblor och veck som kan uppstå vid en mindre noggrann applicering. Underhållet är enkelt – de flesta solfilmer kan rengöras med vanliga fönsterputsmedel.

Genom att kontrollera värme och bländning i dina utrymmen, skapar solfilmer en jämnare och mer behaglig temperatur. Det bidrar till en bättre arbetsmiljö och kan även hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten genom att reducera bländning på morgonen och kvällen.

Läs mer om solfilm Stockholm!

Fler nyheter